Vařené párky

Suroviny: dobré párečky dle libosti a velikosti nádoby – kupujme u ověřeného řezníka a nebo pokud musíme do supermarketu, pečlivě kontrolujme složení a modleme se, aby masa bylo víc než soji či mletých kůží a kostí, hořčice nebo kečup nebo tatarka nebo křen nebo cokoliv jiného, co k nim máte rádi, pečivo
Párky ohřívané na páře
Recept: Asi to znáte, žena uzeniny nekoupí jak je rok dlouhý, maximálně nějakou bio kuřecí šunku pro děti a vy už pomalu zapomínáte na jednu z chutí svého dětství. Pak procházíte kolem výlohy řezníka a tam se na vás usmívá ten svět plný různých nezdravých dobrot. Neodoláte a vezmete si pár nožiček. Přijdete domů, rozhlédnete se jestli manželka je stále ještě v práci, napustíte hrnec vody, hodíte tam párky, dáte je vařit a sednete si k počítači, televizi nebo na záchod. Po čtvrt až půl hodince si vzpomenete na papu, kouknete do hrnce a tam plave několik prasklých nevábných oblud. Jednu vytáhnete, ochutnáte, pak to svinstvo vyhodíte a začnete přemýšlet, jestli náhodou žena nemá pravdu a ty uzeniny dnes nejsou už jen nějaký podfuk.
Nejsou. Stačí udělat jen jednu malou změnu v postupu a výsledek bude to, co jste si představovali. Vařené párky jde totiž udělat … v pařáku na knedlíky. Nalijete do hrnce studenou vodu, dáte do něj pařák, pokud se ponoří, odlejete vodu – měla by sahat těsně pod něj, vložíte párky, zapnete sporák na menší plamen a jdete si dělat tu nějakou důležitou činnost. Až si vzpomenete, že máte jídlo na plotně, vrátíte se do kuchyně, oheň dáte na maximum, přiklopíte hrnec pokličkou a když voda začne do minutky bublat, vše vypnete. Vyndáte si talíř, kydnete na něj hořčici či jiné dochucovadlo podle potřeb, připravíte příbor a můžete párky odklopit, dát na talíř a sníst. 🙂 Pokud jste disciplinovaný kuchař co od hrnce neutíká, tak klidně dejte málo vody, sporák na maximum, rovnou pokličku a jak se začne vařit, tak můžete vypnout a postupovat dál stejně.
Dobrou chuť 🙂