Karboš bez strouhanky nebo housky

Suroviny: 500 gramů mletého (tady je velmi dobrá klasická směs vepřové-hovězí, ale dají se dělat i jen z čuníka nebo třeba z kuřete nebo krůty, čistě hovězí to už je trochu něco jinýho), 1 vejce, 1 střední cibulka, sádlo, 4 stroužky česneku, 2 lžíce hořčice, pepř, sůl, pálivá paprika, sladká paprika, majoránka, provensálské koření, sádlo (olej)
Recept: Karboše to je středoevropská klasika. Každá domácnost je dělá trochu jinak, ale většina receptů na tradiční karbanátek využívá strouhanku nebo housku rozmočenou v mléku. Ale jde to i bez nich a podle mého skromného názoru, jsou vlastně ve finále i lepší. I když samozřejmě o chutích nemá moc smysl diskutovat, každý je máme trochu jiné.
Cibuli oloupeme a nasekáme na malé kostičky. Mleté maso pořádně zpracujeme. Přistupujeme k němu jako k těstu, mneme, válíme a mělníme, až nám začne mnohem lépe u sebe držet. Pak k němu přidáme nasekanou cibulku, vymačkáme stroužky česneku. Rozklepneme vejce, ochutíme hořčicí, opepříme, dáme trošku sladké i pálivé papriky, na půl lžičky provensálského koření i majoránky a znovu všechno zpracujeme. Vlhkýma rukama tvarujeme karboše, které potom na rozpáleném sádle rovnoměrně z obou stran usmažíme.